woensdag 12 april 2017
Op gebied van gastvrijheid oversteeg het Hotelschool ter Duinen uit Koksijde, België de andere 16 zwarte brigades. De strijd in de keuken tussen de witte brigades werd beslist in het voordeel van het ROC Nova College, die dit jaar voor het eerst deelnam aan de wedstrijd.
Er streden dit jaar 16 witte brigades voor het eerst om de bokaal vanuit een black-box. Ze werden beoordeeld door de absolute top van de Nederlandse gastronomie waaronder: Jacob Jan Boerma***, Dick Middelweerd**, Onno Kokmeijer** en Joris Bijdendijk*. De juryleden waren onder de indruk van de hoge kwaliteit en creativiteit van de gerechten en hospitality van de deelnemers. Met verrassende combinaties als vlees met aardbeien, bliezen de deelnemers de juryleden omver. Dit jaar bewezen Michael Pols, Eddie Meijboom, Dennis Botschuyver het ROC Nova College dat zij de enige echte winnaar zijn op gastronomisch gebied.
Op gebied van gastheerschap streden dit jaar 17 zwarte brigades tegen elkaar voor de titel. De juryleden waren blij verrast door de ontwikkeling in niveau. De zwarte brigade verraste de juryleden na het dessert met initiatieven als ballonnen en hele grote stukken kaneel. Dit jaar was de creativiteit en finesse van uitzonderlijk hoog niveau. Bij de zwarte brigade ging dit jaar de Talent van de Toekomst bokaal naar Anna Vincent en Victor Derks van de Hotelschool ter Duinen uit Koksijde.
Witte brigade Talent van de Toekomst 2017:
1 – ROC Nova College
Michael Pols, Eddie Meijboom, Dennis Botschuyver
2- Cas Spijkers Academie Boxmeer
Randy Woltman, Stan van Lieshout, Melvin Zandsteeg
3 - Cas Spijkers Academie Twente
Davy Roord, Sebastiaan Pals, Jercy Frans
Zwarte brigade Talent van de Toekomst 2017:
1 – Hotelschool ter Duinen Koksijde
Anna Victor, Vincent Pharazijn
2 – ROC Amsterdam
Daisy Krop, Kirsten van Roekel
3 – Cingel college
Lamar Voskuilen, Johnny de Gelder
Foto’s door Floris Heuer
zaterdag 2 november 2024
Na het succes van afgelopen jaar keert de...
vrijdag 19 april 2024
Maandag 15 april zijn de gastronomische talenten...
dinsdag 16 april 2024
Maandag 15 april zijn de gastronomische...
donderdag 22 februari 2024
Na jarenlang wachten staat de...
maandag 15 mei 2023
Na jaren van het niet kunnen organiseren van de...