Wedstrijd Talent van de Toekomst gaat Internationaal!


maandag 16 oktober 2017


Elk jaar organiseert de stichting Talent van de Toekomst Bokaal een vakwedstrijd voor jong talent op het vlak van gastronomie en gastvrijheid. Vanaf 2018 wordt de wedstrijd nog internationaler en is er daarom vanaf nu een nieuwe naam: Future Talents. In 2017 deden al enkele internationale teams mee. Door de strijd aan te gaan op Europees niveau wil de stichting er voor zorgen dat de wedstrijd een nog interessantere en leerzamere ervaring oplevert voor de deelnemers van de witte en zwarte brigades.

Voor meer internationale bekendheid heeft de stichting ook voor een nieuwe naam en logo gekozen. Future Talents is de nieuwe naam van de wedstrijd en de stichting. In het nieuwe logo is de kleur oranje bepalend om het Nederlandse karakter te benadrukken.

Stichting Future Talents organiseert jaarlijks de vakwedstrijd voor MBO-scholieren om in verschillende teams te strijden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied. Ook in 2018 bestaat de jury uit vooraanstaande professionals uit de branche. Juryvoorzitter bij de witte brigades is chef Jacob Jan Boerma van Restaurant De Leest*** in Vaassen. Bij de jury die over zwarte brigades gaat staat Petro Kools van Restaurant Da Vinci** in Maasbracht aan het hoofd.

De kooktalenten gaan in 2018 op basis van een black box met elkaar de strijd aan. De talenten van de zwarte brigades worden uitgedaagd op het gebied van gastvrijheid, presentatievaardigheden, vak- en productkennis, en wijn-spijscombinatie.

De eerstvolgende editie om de Future Talents vindt plaats op maandag 9 april 2018 in het Miele Experience Center in Vianen. Binnenkort start de inschrijving voor de scholenteams. Meer informatie: http://www.future-talents.com