10e editie van Talent van de Toekomst Bokaal is gepland voor 15 April 2024


maandag 15 mei 2023


Na jaren van het niet kunnen organiseren van de Talent van de Toekomst Bokaal door het Covid 19, zal deze wedstrijd voor de gastronomische talenten van Nederland weer gehouden worden op 15 April 2024.

 

Inmiddels is de organisatie van deze welbekende wedstrijd voor MBO-scholieren zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied sterk veranderd. Naast de initiatiefnemers Koppert Cress en Miele, zijn zowel SVH als Gault Millau toegetreden tot de organisatie.

 

Bas Ruts, Voorzitter van de Stichting Talent van de Toekomst: “Ingeven door Covid-19 hebben we afgelopen periode als stichting gesproken met veel stakeholders om deze vakwedstrijd in nieuwe start te geven; zo zijn wij ontzettend verheugd dat zowel SVH als Gault Millau dit initiatief ondersteunen en zijn ingestapt in de organisatie".

 

In de komende maanden worden de contouren van de wedstrijd in 2024 bepaald. Met ingang van het nieuwe schooljaar 2023/2024 zal de inschrijving van start gaan.

 

Om de elementen van de vakwedstrijd op een hoog op peil te houden alsmede afte stemmen op trends wordt deze nieuwe organisatie ondersteund met twee Meesters, namelijk Nadine Mögling – Meester Gastvrijheid alsmede Jeroen Robberegt, SVH Meesterkok.

 

Het nieuwe bestuur zal bestaan uit:

  • Bas Ruts, Miele Nederland
  • Michiel van der Spek, Koppert Cress
  • Ricardo Eshuis, SVH
  • Godfried van der Lugt, Gault Millau