Dit zijn de Talenten van de Toekomst


dinsdag 9 april 2019


Maandag 8 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Future Talents. De jaarlijkse vakwedstrijd is dit jaar voor voor de negende keer gehouden. In totaal hebben 85 jonge koks en gastheren & -dames meegedaan.

 

 

Van de 17 deelnemende teams aan de wedstrijd voor koks is de brigade van de Cas Spijkers Academie Nijmegen uitgeroepen tot winnaar van Future Talents 2019. Laurens Samsen, Kevin van de Poppe en Thomas Val wisten zich staande te houden in een heftige concurrentiestrijd. Ze hebben een prachtig menu gecreëerd waaraan de jury de meeste punten heeft gegeven. Jacob Jan Boerma, juryvoorzitter witte brigades: “Dit zijn de terechte winnaars vanwege hun continuïteit in het menu, de smaak, hun creativiteit en toch hedendaagse gerechten.”

 

 

Romy Francke & Jelle Schouppe van Hotelschool Ter Duinen uit Koksijde waren de winnaars van Future Talents 2019 bij de wedstrijd voor zwarte brigades. Petro Kools, juryvoorzitter zwarte brigades: “Voor ons was het team uit België de uiteindelijke winnaar vanwege hun gedrevenheid, perfectie, discipline, vakkennis en ambachtstrots op alle onderdelen.”   

 

Het aanstormend talent is door de top van de Nederlandse gastronomie beoordeeld. De witte brigades zijn beoordeeld door Jacob Jan Boerma (De Leest***), Onno Kokmeijer (Ciel Bleu**), Erik & Julien van Loo (Parkheuvel**) en Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**). Zij jureerden op creativiteit, kooktechniek, cuisson, smaak, presentatie en opmaak. Petro Kools (Da Vinci*), Cindy Borger (De Groene Lantaarn**), Nadine Mögling (Bij Jeff*), Joey de Kruijff (Central Park Voorburg) en Milo Berlijn (Trainmark) namen de beoordeling van de zwarte brigades voor hun rekening. De jonge gastvrouwen en -heren zijn beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijn-spijscombinatie.

 

Als onderdeel van het programma in het Miele Experience in Vianen inspireerden Erik & Julien van Loo de gasten en de deelnemers tijdens een talkshow. Vader en zoon van restaurant Parkheuvel spraken over wat je als jong talent in huis moet hebben om tot de top te komen. En dat was onder meer veel ontdekken tijdens stages en reizen, veel leren en heel veel oefenen.

 

De volledige uitslag

Witte brigade Talent van de Toekomst 2019

1. Cas Spijkers Academie Nijmegen | Laurens Samsen, Kevin van de Poppe, Thomas Val

2. Sterklas Amsterdam (team 1) | Mike Klaassen, Sven Brandsen, Job Herlaar

3. ROC Friese Poort | Mark Jellema, Nicky Aquaa, Ruben van Zanten

 

Zwarte brigade Talent van de Toekomst 2019

1.  Hotelschool Ter Duinen, Koksijde (BE) | Romy Francke & Jelle Schouppe

2.  ROC Midden Nederland |  Nikki van der Snel & Amit Singh

3.  College voor hotelmanagement en gastronomie Scalda | Tham Cao & Noa Tanghe

 

Awards

  • Beste Visgerecht sponsored by Schmidt Zeevis: University of West London | Wie Xun Har 
  • Beste Gevogeltegerecht sponsored by Nice to Meat i.c.m. Pieter van Meel: Cas Spijkers Academie Nijmegen | Laurens Samsen, Kevin van de Poppe, Thomas Val
  • Beste gebruik van groenten door het menu sponsored by Rungis: Cas Spijkers Academie Nijmegen | Laurens Samsen, Kevin van de Poppe, Thomas Val
  • Beste gebruik van miso in het menu sponsored by Yama Foods: University of West London | Wie Xun Har
  • Beste Wijn-spijscombinatie sponsored by Miele: Graafschap College | Merjem Rikovic & Michelle Farber
  • Beste Hospitality Pitch sponsored by Miele en Milo Berlijn (Trainmark – Pimp Theatershow): Albeda College Rotterdam | Kim van Wingerden & Zoë van der Wielen
  • Wildcard deelname aan de Nationale Hennessy Gastvrijheidsprijs 2019: Landstede College | Daphne Kolk

Stichting Future Talents organiseert jaarlijks de vakwedstrijd voor MBO-scholieren om in verschillende teams te strijden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied.Future Talents is een initiatief van Koppert Cress, Miele, Food Inspiration en twintigtal kwaliteitsleveranciers van de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd.