Finalisten Future Talents 2018 bekend

Talenten verrassen topjury tijdens voorronde


maandag 22 januari 2018


Op maandag 22 januari heeft de voorronde plaatsgevonden om de jaarlijkse vakwedstrijd voor gastronomisch- en gastvrijheidstalent: Future Talents.


De talenten van vijftien witte brigades van Nederlandse koksopleidingen zijn met elkaar de strijd aangegaan. Ze moesten één hoofdgerecht vanuit een black box te bereiden. Daarna presenteerden de kooktalenten hun gerechten aan de professionele jury die bestond uit SVH Meesterkok Onno Kokmeijer (executive chef restaurant Ciel Bleu**) en SVH Meesterkok Jeroen Robberegt (executive chef Pulitzer Amsterdam). De hoofdelementen uit de black box waren een zonnevis van Schmidt Zeevis en groenten van Rungis. De jury lette bij de beoordeling vooral op creativiteit, presentatie en kooktechniek. Van de vijftien Nederlandse teams zijn er negen witte brigades door naar de finale op 9 april. Ze strijden dan tijdens de achtste editie van Future Talents tegen zes geselecteerde internationale teams en de winnaar van vorig jaar. 

 

Bij de zwarte brigades zijn eveneens 15 talenten van verschillende Nederlandse vakscholen het tegen elkaar op gaan nemen. Zij hadden als opdracht gekregen om een cocktail te maken voor een driekoppige jury: Cindy Borger (gastvrouw/sommelier restaurant De Groene Lantaarn**), SVH Meestergastheer Pasquinel Kolk (restaurant service manager bij restaurant Ciel Bleu**) en Annebel van der Laak (lady bartender van Twenty Third – Hotel Okura Amsterdam). De jury was zeer enthousiast over de verschillende cocktailcreaties, waarvan er twee bovendien alcoholvrij waren. Er is vooral gelet op ingrediëntenkeuze, smaak, uiterlijk en presentatiewijze van de cocktails. Uiteindelijk vielen er vijf vakscholen af en gaan er tien door naar de finale, waarin ze gaan strijden tegen de zes buitenlandse scholen.


De finalewedstrijd vindt op 9 april 2018 plaats in het Miele Experience Center in Vianen. Het belooft een heus gastronomisch spektakel te worden. De jury bestaat dan ook uit de top van de Nederlandse gastronomie. De jury's beoordelen dan zestien talentvolle witte en zestien talentvolle zwarte brigades op hun gastronomie en gastvrijheid.