Jonge talenten gekroond als Talent van de Toekomst


dinsdag 16 april 2024


 

Maandag 15 april zijn de gastronomische talenten van Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens Talent van de Toekomst 2024. De eerste editie sinds 2019 van deze jaarlijkse vakwedstrijd en werd ook nog eens voor de tiende keer gehouden. In totaal hebben 70 jonge koks en gastheren & -vrouwen meegedaan.

Van de 14 deelnemende teams aan de wedstrijd voor koks is de brigade van de Cas Spijkers Academie Twente uitgeroepen tot winnaar van Talent van de Toekomst 2024. Bjorn Snijder, Gijs Caron en Joey Roozenboom wisten zich staande te houden in een heftige concurrentiestrijd. Ze hebben een prachtig menu gecreëerd waaraan de jury de meeste punten heeft gegeven. 

Dick Middelweerd, juryvoorzitter witte brigade: “Zoveel talenten gezien! De gerechten die tot onze verbeelding spraken waren in de basis gewoon heel erg goed. Mooie frisheid, mooie zuren en mooie cuissons. Wees trots op je vak, het ambacht en straal dit ook uit”.

Horizon College Heerhugowaard waren met deelnemers Sem Verstraeten en Noortje Barneveld de winnaars van Talent van de Toekomst 2024 bij de wedstrijd voor zwarte brigades. 

Nadine Mögling, juryvoorzitter zwarte brigade: “De kwaliteit is enorm gestegen, waarin vooral de creativiteit een aspect is waar wij als jury van hebben genoten”.   

Het aanstormend talent is door de top van de Nederlandse gastronomie beoordeeld. Voor de witte brigade waren Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve **), Erik van Loo (Parkheuvel **), Jarno Eggen (De Groene Lantaarn **), Yorni van Dijk (Basiliek *) en Ollie Schuiling (Kasteel Heemstede *) het jury-team. Voor de zwarte brigade vormden Nadine Mögling (Bij Jef *), Cindy Borger (De Groene Lantaarn **), Joey de Kruijff (Central Park *) en Marèl Disselhorst (Yano) het juryteam. De jonge gastvrouwen en -heren zijn beoordeeld op gastvrijheid, presentatie, vak- en productkennis en wijn-spijscombinatie.

De volledige uitslag.

Witte brigade Talent van de Toekomst 2024
1. Cas Spijkers Academie Twente
2. Cas Spijkers Academie Nijmegen
3. Deltion College Zwolle

Zwarte brigade Talent van de Toekomst 2024
1. Horizon College Heerhugowaard
2. ROC Mondriaan College Den Haag
3. Albeda Horecacollege Rotterdam
 
Talent van de Toekomst organiseert jaarlijks de vakwedstrijd voor MBO-scholieren om in verschillende teams te strijden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied. Talent van de Toekomst is een initiatief van Koppert Cress, Miele, Gault & Millau, SVH en een twintigtal kwaliteitsleveranciers van de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd.