Toekomstige Talenten tijdens Kick-Off Future Talents 2020


maandag 23 september 2019


Maandag 23 september zijn tijdens Gastvrij Rotterdam diverse gastronomische talenten uit Nederland de strijd met elkaar aangegaan tijdens een speciale kick-off van Future Talents 2020. Deze jaarlijkse vakwedstrijd wordt komend jaar voor de 10e keer gehouden.

 

Van de deelnemende teams aan de wedstrijd voor koks is de brigade Rooi Pannen uit Eindhoven uitgeroepen tot winnaar. Frank Daris, Ron Daris, Rob Verhees en Mike Kersten waren de concurrentie de baas. Erik van Loo van Restaurant Parkheuvel** en jurylid bij de witte brigades: “Het is nooit makkelijk om vanuit een black-box te koken en dan ook nog eens op een drukke beursvloer. Ik was echt onder de indruk van de kwaliteit van de gerechtjes.”

 

Tham Cao en Laura Stam van Scalda College uit Middelburg waren de winnaars bij de wedstrijd voor zwarte brigades. Cindy Borger gastvrouw/sommelier bij De Groene Lantaarn** en jurylid bij de zwarte brigades: “De teams moesten een cocktail en een mocktail maken. Bij een mocktail moet je alleen verder denken dan de alcohol weglaten. Dat hebben Tham en Laura het beste gedaan vandaag.”

 

Horecabeurs Gastvrij Rotterdam opende maandag 23 september de deuren met het thema talent & talentontwikkeling’. Onderdeel van het programma was de kick-off wedstrijd in aanloop naar de jubileumeditie van Future Talents.

 

Thérèse Boer en Herman den Blijker spraken tijdens de kick-off in Rotterdam met Future Talents voorzitter Bas Ruts over het belang van het stimuleren van het talent in de Nederlandse gastronomie. Iets dat Future Talents als doelstelling van het event heeft. De 10e editie van Future Talents vindt plaats op maandag 6 april 2020 bij het Miele Experience Center in Vianen.

 

Stichting Future Talents organiseert jaarlijks de vakwedstrijd voor MBO-scholieren om in verschillende teams te strijden op zowel op gastronomisch als gastvrijheidsgebied. Future Talents is een initiatief van Koppert Cress, Miele, Food Inspiration gesteund door een twintigtal kwaliteitsleveranciers uit de professionele gastronomie. Doel is het stimuleren van jonge talenten in de horeca, waardoor kwaliteit en continuïteit in de gastronomie wordt gewaarborgd.